Välkommen till Darling Eco!

Vi vill att du ska känna dig upplyst och trygg när du handlar hos oss. Din säkerhet kommer alltid i första hand och vi strävar efter att du ska få den bästa möjliga upplevelsen och servicen som kund hos oss. Innan du börjar handla vill vi uppmärksamma dig på några riktlinjer. För att handla hos oss måste du vara över 18 år. Är du under 18 år skall du ha målsmans godkännande. Vi reserverar oss för slutförsäljning, lagerhållning, tryckfel, prisförändringar och andra eventuella felaktigheter på webbsidan. Våra texter och bilder på www.darlingeco.se är skyddade enligt upphovsrättslagen, vilket innebär att de ägs av Darling Eco. För att få tillstånd att använda våra texter eller bilder krävs godkännande av oss. Självklart vill vi sprida vårt giftfria och ekologiska budskap så hör av er till oss så hittar vi en lösning! Bloggare samt återförsäljare av våra produkter får mer än gärna använda våra texter och bilder! Vi reserverar oss för att bildernas färgnyanser kan variera beroende på färgåtergivningen på respektive dator.

Vi på Darling Eco älskar frågor. Välkommen att kontakta oss på info@darlingeco.se om någonting är oklart!

Priser

Våra priser är alltid i SEK och inkluderar moms (25%). I varukorgen kan man se det totala priset inklusive avgifter, moms och frakt. Vi reserverar oss för felaktiga prisuppgifter och felskrivningar i text. Prisjusteringar aviseras inte.

Köp

Avtal om köp har ingåtts först när du erhåller en orderbekräftelse från Darling Eco. Orderbekräftelsen skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Spara gärna den för eventuella kontakter med oss. För att handla hos oss måste du vara 18 år.

Orderbekräftelse

När du genomfört ditt köp hos Darling Eco skickas en automatisk orderbekräftelse ut. Märker du att någonting inte stämmer ber vi dig att kontakta oss snarast på info@darlingeco.se så vi har möjlighet att rätta till felet innan ditt paket skickas. Var noga med att ange rätt e-postadress i din beställning. Har du inte fått en automatisk orderbekräftelse efter ditt genomförda köp ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Betalning

Du kan känna dig trygg när du handlar i vår webbutik. Darling Eco erbjuder säker betalning med Payson. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Du betalar enkelt med det betalningssätt som passar dig bäst. Våra betalningsalternativ är kortbetalning (VISA, MasterCard), direktbetalning via din internetbank eller faktura. För att handla i vår butik måste du vara 18 år gammal. Paysons kundtjänst hjälper dig gärna vardagar 9.00-12.00 och 13.00-16.00 om du har några frågor. Du når Payson på 08-470 94 00 och kan läsa de vanligaste frågorna här: https://www.payson.se/sv/foretag-betallosningar/faq/

Kortbetalning:
Med VISA eller MasterCard betalar du enkelt och säkert för din beställning. Payson stöder 3D-securetekniken för kortbetalningar vilket bidrar till en hög säkerhet.

Swish:
Du betalar enkelt genom att gå in på Swish appen och betala in totalbeloppet på din order till telefonnummer 0708-950909. I meddelanderutan skriver du ditt ordernummer. Eftersom betalningar gjorda via Swish måste granskas manuellt och matchas mot din order så kan det ta upp till 24 timmar innan det är gjort. Du får ett mail så fort din order är behandlad.

Direktbetalning:
Direktbetalning med internetbank är ett säkert och tryggt betalsätt som du kan använda dig av om du är internetkund hos Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller Danske Bank. Ingen avgift tillkommer och överföringen sker genom en säker anslutning via Payson. Du godkänner betalningen via din inloggning på banken.

Faktura:
När du väljer betalningsalternativet Payson faktura så har du 14 dagar på dig att betala. Vid fakturaköp tillkommer en avgift om 39 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Med PaysonFaktura får du hem varan först och kan betala i efterhand. Samtidigt som Darling Eco skickar din beställning skickar Payson ut fakturan till den e-postadress du angivit vid köptillfället.

Ärendet gällande påminnelse hanteras av Payson. En påminnelseavgift på 60 kr tillkommer vid utebliven betalning. Den skickas hem till din brevlåda. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Frakt
  • Frakt 0 kr då du hämtar dina varor hos Darling Eco:

Darling Eco
Sturehillsvägen 5
117 56 Stockholm

Välkommen att kontakta oss på info@darlingeco.se för att bestämma tid för ditt besök.

  • Frakt 0 kr då du beställer Darling Mamma, Darling Bebis, Darling Barn
  • Frakt 0 kr då du beställer Darling Mamma, Darling Bebis, Darling Barn + produkter styckvis.
  • Frakt 39 kr inom Sverige då du beställer produkter styckvis.

 

Leveranser

Din beställning skickas med DHL eller PostNord. Beroende på paketets storlek får du det antingen direkt hem i brevlådan eller för uthämtning på närmaste postkontor/ombud. Normalt skickas beställningen inom 1-2 arbetsdagar beroende av betalsätt, och du får din beställning inom 1-5 arbetsdagar. Undantag gäller helger samt röda dagar. Vi levererar i första hand inom Sverige. Önskas leverans utanför Sverige, tag kontakt med oss på info@darlingeco.se så hjälper vi dig på bästa sätt.

När ditt paket har kommit fram till ombudet nära dig skickar DHL en avisering till dig via sms eller e-post, med paketets sändningsnummer/kolli id och information om var du kan hämta ditt paket. Kom ihåg att ta med dig sändningsnummer/kolli id och legitimation när du ska hämta ut paketet.

Du har två veckor på dig att hämta dina varor innan paketet automatiskt går i retur till oss den 14:e dagen. Ej uthämtade varor debiteras med 350 kr.

Vid en eventuell leveransförsening utom vår kontroll frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Vi rekommenderar dig att ta kontakt med DHL om denna situation uppstår.

 

Ej uthämtat paket

Det är ditt ansvar som kund att lämna korrekta leveransuppgifter så som adress, e-postadress samt ditt telefonnummer. Om en försändelse inte blir uthämtad utan skickas tillbaka till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 350 kr.

Ångerrätt

Du har en lagstiftad 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot en beställd vara. Det betyder att du har 14 dagar på dig från att du tagit emot varan att byta varan till en annan eller att få pengarna tillbaka för varan. Kontakta oss alltid innan på info@darlingeco.se innan du returnerar ångrade varor. I ditt meddelande till oss måste det tydligt framgå att du ångrar ditt köp. Bifoga kopia på följesedel tillsammans med ditt namn och adress samt hur du önskar få tillbaka dina pengar. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den men naturligtvis försiktigt undersöka den. Varan skall vara i oanvänt och oförändrat skick när du skickar tillbaka den. Den skall skickas i sin originalkartong i säker transportförpackning. För hygienartiklar och hudvårdsprodukter gäller obruten förpackning. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Notera att du måste alltid hämta ut ett beställt paket – en icke uthämtad vara gäller inte som retur eller ett ångrat köp!

OBS! När du byter eller returnerar en vara står du själv för frakten till oss.

Returadress:

Darling Eco
Sturehillsvägen 5
117 56 Stockholm

Reklamationer

Om du får hem en vara som är felaktig, skadad vid transport eller felaktigt expedierad betalar vi naturligtvis returfrakten.

Om du upptäcker en skada måste du anmäla skadan till oss inom 5 arbetsdagar efter att du mottagit försändelsen, för att den ska kunna tas upp till behandling. Kontakta oss omgående via e-post: info@darlingeco.se och skriv ”Reklamation” i ämnesraden så hjälper vi dig.

Bifoga följande underlag för att vi ska kunna bearbeta din reklamation:

  • Skadeanmälan med utförlig beskrivning på skadan
  • Fotografier på skadan
  • Betalningsbekräftelse.

Invänta alltid vårt svar på hur du ska gå till väga för att skicka tillbaka varan. Det vanligaste är att vi skickar en förbetald retursedel som du använder vid returfrakten.

Enligt DHL´s direktiv skall det skadade godset inte röra sig under reklamationsprocessen. Vid skada hör vi av oss till dig så fort beslut tagits hos DHL.

Spara alltid emballage och originalkartong. Observera att vi inte ersätter returfraktkostnader som inte är godkända av Darling Eco i förhand.

Reklamationsrätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans. Reklamationsrätten gäller inte vid normalt slitage, felaktigt användande eller då du orsakat skadan själv. Ifall varan bedöms som skadad/felaktig ersätter vi dig med en identisk vara. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka ersättningsvaror till dig. Om vi inte kan skicka en likadan vara återbetalas totalbeloppet.

Produktansvar

Darling Eco avsäger sig allt ansvar för hur produkten används och sköts till köparen. Köparen har själv fullt ansvar för hur produkten används och måste själv kontrollera eventuella allergier, åldersbegränsningar och fel inför användande. Darling Eco rekommenderar alltid att produkterna används på det sätt som angivits i produktinformationen på hemsidan och produktbladen i Darling Mamma, Darling Bebis och Darling Barn samt på själva produkten.

Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen, Distans- och hemförsäljningslagen, E-handelslagen mm. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

http://www.konsumentverket.se/

http://www.arn.se/

 

Cookies

Denna webbutik använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar ingen personliga uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hantera varorna i din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.