Visste du att våra hem är fulla av problematiska kemikalier som kan vara skadliga för vuxna och framförallt för gravida och barn? Det kan handla om fosterskador, hormonstörningar, inlärnings/koncentrationssvårigheter, diabetes och cancer. Vi vet att det är tufft att ta till sig. Men den goda nyheten är att alla kan förbättra sin situation och minska giftmängden i sitt hem. Med enkla medel.

Faktum är att vi oftast inte känner till kemikalierna – men de finns i våra hud- och hårvårdsprodukter, kläder, leksaker, möbler och elektronik. Ämnen som inte hör hemma i en barnkropp. Inte i någon kropp. Forskning visar att tidig exponering av kemikalier kan ge allvarliga sjukdomar som visar sig först senare i livet. Vi vet också att den lilla barnkroppen har helt andra förutsättningar att ta emot problematiska kemikalier än en vuxens. Därför är den också extra utsatt. Bilden nedan förklarar varför.

Under fliken ”Checklistor” har vi samlat matnyttig information för dig för att enkelt komma igång med att minska mängden problematiska kemikalier. Ett riktigt bra första steg är att gå över till giftfria och ekologiska produkter på huden och närmast kroppen. Genom att använda Darling Ecos produkter kan du känna dig helt trygg. Det har vi sett till genom vår strikta granskning av varenda produkt. Inga skadliga ämnen kommer igenom vår dörr.

 

Barnkroppens exponering för kemikalier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Rättigheter för kommersiellt bruk.
Text faktagranskad av forskare verksamma i Sverige.

 

Följ oss gärna på Instagram för senaste nytt inom forskning, nya granskade produkter samt rabatter/erbjudanden.
Häng med i våra informativa inlägg på bloggen genom att gilla Darling Eco på Facebook.

Kontaktuppgifter

Darling Eco
Hägerstensvägen 173, 12653 Hägersten
Tel: 0708-950909
E-post: info@darlingeco.se
Org.nr: 740527-4981