fbpx

Här kan du läsa fakta om problematiska ämnen i gravidas och barns närhet!

Vi delar med oss av information som vi tycker är viktig och anger alltid källa så du kan känna dig trygg i din läsning. Vi använder oss endast av säkra källor och har nära kontakt med forskare samt experter inom området. Det är viktigt för oss att så många som möjligt får upp ögonen för konsekvenserna av kemikalieindustrins fula spel och den cocktail av kemikalier de utsätter oss människor för – utan att ta ansvar för hur den påverkar oss. Allt mer forskning pekar på att kemikalier som tidigare ansetts riskfria och spridits fritt kan påverka utvecklingen i fosterlivet och ge långsiktiga hälsoeffekter. Och det är barnen som drabbas mest.

Vi tycker inte det är okej att nyfödda bebisar har flera hundra främmande kemikalier i sitt blod, att det överförs gifter i bröstmjölken från mamman, att favoritleksaken läcker hormonstörande ämnen eller att hudlotionen är cancerframkallande. Därför vill vi på Darling Eco att du enkelt ska kunna sätta dig in i olika ämnesområden och lära dig vad du kan göra själv för att fasa ut de problematiska ämnena. Men glöm inte att hitta en balans i kemikaliebantandet så att det inte känns övermäktigt. Börja med något men gör inte allt på en gång.

Med hjälp av våra ekologiska och giftfria produkter och paketlösningar Darling Mamma, Darling Bebis, Darling Barn samt våra checklistor och tips på vad du kan göra själv uppnår du snabbt en positiv förändring. Ju fler vi är som säger nej och väljer ekologiska och giftfria produkter istället för konventionella desto snabbare tvingas marknaden anpassa sig efter våra krav. Vi hoppas kunna inspirera dig till en mer medveten livsstil!