Darling Eco´s filosofi är att göra Sveriges barn lite friskare och Sveriges föräldrar lite mer medvetna.darling eco

Du hälsar säkert på hos oss för att du blivit nyfiken på hälsosammare alternativ för dig som gravid eller för ditt barn. Eller överraska en vän. Det är vi glada för!

Vi är för övrigt Agnes och Fredrik. Ett par sedan 2009 och har en tös född 2011 och en pojk 2012. Hoppas på en tredje. Vi har aktivt kemikaliebantat vår tillvaro sedan Stella låg i magen och Agnes fick upp ögonen för filmen ”Underkastelsen” och strax därefter ”Den hotade mannen”. TV-arbetare som Agnes är, ofta med researcher som titel gjorde hon ett djupdyk i ämnet och har bara fortsatt på det spåret för att lära sig och sprida det kemikaliefria budskapet. Hon håller sig uppdaterad, kommunicerar med forskare, organisationer, tillverkare och experter med flera. Och driver Darling Eco.

Fredrik är Agnes vapendragare i vått och torrt. Han är civilingenjör i teknisk fysik. Agnes kan knappt uttala det. Här på Darling Eco jobbar han bland annat med det tekniska och ekonomiska. För det är inte Agnes starkaste sidor nämligen. Fredrik bidrar även med ett par extra ögon och korrekturläser texter till hemsidan som Agnes skrivit och är en flitig testare av nya ekologiska och giftfria produkter som granskas och utvärderas för att hela tiden förnya sortimentet.

För grejen är ju den att vi gillar inte kemikalier i foster och barns kroppar. Vi gillar inte att ditt barn kan få munblåsor och irriterad slemhinna av tandkräm bara för att den ska löddra. Vi gillar heller inte att barnschampo kan framkalla allergier och torka ut ditt barns hud. Det är faktiskt inte okej att hudkräm du som gravid smörjer dig med varje morgon kan läcka farliga kemikalier till ditt barn i magen, och vi misstycker starkt till att barn redan i fosterstadiet utsätts för en mängd ämnen som kan störa deras utveckling och leda till bestående men längre fram i livet.

Så vi bestämde oss för att göra någonting åt det! Vi ville att du som gravid eller småbarnsförälder ENKELT ska kunna handla hälsosamma produkter. På riktigt hälsosamma. Vägen till att researcha fram hälsosamma, ekologiska och giftfria produkter har gått via ett stort antal aktörer. Myndigheter, organisationer, politiker, forskare och experter har kontaktats för att få en så tydlig bild av respektive ämnesområde som möjligt. Researcharbetet har inneburit ett stort och tidskrävande engagemang under lång tid och vi har gjort allt i vår makt för att hitta de renaste och mest användarvänliga ekologiska och giftfria produkterna för dig och ditt barn. Vi har granskat produkterna noga, testat på oss och våra barn samt på testfamiljer, ställt de jobbiga frågorna, valt ut, valt bort och även tagit fram egna produkter då vi inte varit nöjda med de befintliga på marknaden.

Så allt är fixat och klart! Nu kan du faktiskt ENKELT komma igång med att använda hälsosamma produkter för bebisar, barn och de minsta i magen! Genom våra faktasidor kan du läsa om kemikalier i gravidas och barns närhet eller utmana dig själv att kemikaliebanta ditt hem rum för rum med våra checklistor.

Häng gärna med oss på Facebook, Darling Eco och Instagram #darling_eco  för inblick i vår vardag, erbjudanden och senaste nytt inom forskning och produkter!

Välkommen till Darling Eco!